ГЛАВНАЯ страница | Регистрация | Вход| RSS Среда, 13.12.2017, 18:03

Удобное меню
  • ТЕСТЫ
  • В помощь учителям
  • В помощь изучающим
  • Родителям
  • Скачать
  • Развлечения
  • Нашим ученикам
  • ЕГЭ-2010-2011
  • Teachers' Cafe
  • Info
    Поиск
    Категории раздела
    книги бесплатно [350]
    Информация
    Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    фотообзоры
    Наш опрос
    ПОЧЕМУ ВАМ НРАВИТСЯ НАША ШКОЛА?
    Всего ответов: 543

    ПУБЛИКАЦИИ ШКОЛЫ

    ХУДОЖЕСТВЕННАЯ ЛИТЕРАТУРА

    ПУБЛИКАЦИИ ШКОЛЫ



    ВЫ МОЖЕТЕ ПРИОБРЕСТИ ПОСОБИЕ "YUMMY ENGLISH" В НАШЕЙ ШКОЛЕ!!!

    ЦЕНА ДЛЯ Г.ЙОШКАР-ОЛЫ: 250 РУБЛЕЙ.

    ЦЕНА ДЛЯ ДРУГИХ РЕГИОНОВ: 300 РУБЛЕЙ.


    Приводим для примера одно из заданий учебника.

    Read the text and answer the questions below. Pay close attention to the phrases in bold type.
    APHRODITE WAS NO LADY


    Fabled Golden Aphrodite! Also known as Kallipygos (Beautiful Buttocks). Born full-blown from the sea. Worshipped for centuries by amorous couples coupling glamor-ously. She was Homer’s Goddess of Pure and Heavenly Love, but we forget that Homer was blind. So, alas, are we. It turns out that Aphrodite was not Ms. Clean at all but the Goddess of Naughty Sex. It is she we can thank for most of mankind’s sexual problems, and chief among these is our obsession with her elusive elixir, the aphrodisiac. Nothing is safe from her depredations, not even endangered species. Government agents recently rounded up a band of poachers accused of slaughtering hundreds of black bears in the Northeastern U.S., ripping out their gallbladders and selling them for profit. The gallbladders are dried and ground into powder and sent to Asia, where they are sold for as much as $540 an oz. for “medicinal” purposes. Men who take a tiny pinch of the powder are convinced that it enhances their libido. They believe that if you devour parts of a powerful animal, you will absorb its sexual vitality. And if bear gallbladder fails, they will contrive po-tions and lotions from the hump of the camel, the penis of the tiger or the horn of the rhinoc-eros.

    So it was Aphrodite who led us on. For starters, according to one account, she was created from the genitals of the god Uranus, who had been hurled, dismembered, into the sea by his ill-tempered son Cronus. Her husband was Hephaestus, blacksmith to the gods and the ugliest fellow in the pantheon. This may explain why Aphrodite lost no time in fool-ing around with squads of other gods and not a few surprised mortals, among them an obscure shepherd or two. It is no wonder that Aphrodite should continue to be so seductive even to this day. Underachieving, oversexed men keep pounding at her door, and she is always at home.

    Exercises:

    1. The main idea of the text is that due to Aphrodite:

    1. Birth-rate has dramatically fallen down
    2. People began to think too much about their libido and sex
    3. Homer became blind
    4. Olympic gods had naughty sex

    2. What versions of translation will you choose in:

    Fabled — легендарная; воспетая поэтами; воспетая в легендах;

    Born… from the sea — рожденная морем; рожденная из моря; рожденная из морской пены;

    Worshipped for centuries — воспетая в веках; воспетая веками; обожествляемая веками;

    Aphrodite lost no time— Афродите не теряла времени и дурачилась; in fooling around Афродита, не долго думая, завязывала интрижки Афродита, не теряя времени, одурачивала

    3. Find in the text the English equivalents of:

    Одержимость, страстное увлечение; посягательства, мародерство, грабеж; вырывать; желчный пузырь; расширять, увеличивать; поглощать, жадно есть; изобретать, ухищряться; швырять; группа, небольшая толпа.

    Note the difference between the synonyms:
    Throw, hurl, toss, heave, fling
    Throw is most neutral – бросать.
    Hurl — бросать с силой или со злостью, швырять в кого-либо;
    Fling — close in meaning but also means бросаться (She flung myself in my arms — она бросилась в мои объятья; He flung himself into saddle – он вскочил в седло; also he flung her aside like an old glove — он выбросил ее, как ненужную перчатку;)
    Toss — “to throw lightly; подбрасывать to toss a coin – подбросить монету (для жеребьевки), to toss one’s head – встряхнуть головой.
    To contrive: 1) придумывать, изобретать; разрабатывать (He will surely contrive some-thing even in a seemingly losing battle — он наверняка придумает что-нибудь даже в казалось бы безнадежной борьбе.2) He contrived a computer from spare parts he found in the telecommunication centre. — Он ухитрился собрать компьютер из запасных частей в телекоммуникационном центре.
    To be obsessed - страдать от навязчивой идеи, помешаться на чем-л

    4. Translate into English, using a dictionary:

    1) Шаман взял небольшую щепотку порошка, растертого из коры какого-то дерева, вырвал перо из хвоста индейки, и бросил в огонь и то, и другое, напевая заклинание. 2) Избиение младенцев, согласно легенде, произошло вскоре после Рождества .Христова в Вифлееме и его окрестностях. 3) Она помешалась на гаданиях и экстрасенсах. 4) Полагают, что если вы будете поглощать всякие зелья из органов животных, то будете приобретать их силу.5) Наиболее энергичные первокурсники, не теряя времени, записались на курсы ведущих преподавателей. 5) Рассердившись, Дэвид швырнул в море кольцо своей бывшей невесты. 6) Он тихонько бросил в окно камешек, чтобы известить о своем приходе. 7) Увидев группу людей, нерешительно стоявших у ворот, он не сразу понял, что это — новые рабочие. 8) Не успела мама сойти с поезда, как она бросилась в ее объятия. 9) Всеми сотрудникам, работающим ниже своих возможностей, будет предложено пройти курсы повышения квалификации, своего рода персонально-корпоративное консультирование . 10) Пока она изменяла мужу со своим телохранителем, именно ее муж старался отстоять ее честь и защитить ее от нападок прессы.

    ПРИМЕР ПЕРЕВОДА:

    АФРОДИТА БЫЛА СОВСЕМ НЕ ЛЕДИ.


    Легендарная Золотая Афродита! Известная также как Каллипигос ( Богиня с красивыми ягодицами). Рожденная из пены морской уже созревшей. Веками боготворимая влюбленными парочками, с упоением предающимися любви. Для Гомера она была Богиней Чистой и Божественной Любви. Но мы забываем, что Гомер был слеп. И мы, увы, тоже. Оказывается, Афродита была вовсе не Мисс Чистота, а Богиня Грязного Секса. Именно ее следует благодарить за большинство сексуальных проблем человечества, главная из которых – наша одержимость эфемерным эликсиром, афродизиаком.

    Ничто не укроется от ее разрушительного действия, даже вымирающие виды. Недавно правительственные агенты поймали банду браконьеров, обвиняемых в уничтожении сотен черных медведей на северо-востоке США. Браконьеры вырезали у медведей желчные пузыри и выгодно их продавали. Желчные пузыри сушат, измельчают в порошок и отправляют в Азию, где продают за $540 за унцию (28.35 г) на «медицинские» нужды. Мужчины убеждены в том, что даже крошечная щепотка этого порошка повышает либидо. Они верят: если проглотишь кусочек сильного животного, его сексуальная энергия перейдет тебе. А если не выйдет с медвежьим желчным пузырем, они изобретут целительные бальзамы и зелья из горба верблюда, пениса тигра или рога носорога.

    Итак, Афродита нас провела. Для начала, по одной из легенд, она была создана из гениталий бога Урана, которого злобный сын Крон лишил власти и низвергнул в море. Ее мужем был Гефест, кузнец у богов и самый уродливый парень в пантеоне. Возможно, это объясняет, почему Афродита не терялась и вовсю зажигала с компаниями других богов и несколькими обалдевшими смертными, среди которых один-два неизвестных пастушка. Неудивительно, почему Афродита по сей день так соблазнительна. Недалекие, помешанные на сексе мужчины все так же толпятся у ее двери, и она всегда дома.


    На этой странице мы также предлагаем тест из пособия "Yummy English". Попробуйте свои силы!
    TEST ON-LINE
    1. I planned to go for a walk but the rain put me ... the idea. a) of b) off c) against d) on

    2. I'd rather you ... smoke in the office a) couldn't b) mustn't c) shouldn't d) didn't

    3. I'll go shopping with you ... I can get back in time for the lecture at 2 p.m. a) in order that b) so that c) such that d) as long as

    4. I'd strongly ... against staying up late the night before an important examination. a) argue b) advise c) recommend d) suggest

    5. He turned ... the offer of a new job and stayed with his present employer. a) up b) down c) out d) off.

    6. A man all dressed in black … into my neighbour’s garden.. a) was seen sneak b) saw to be sneaking c) was seen to have sneaked d) was seen to sneak

    7. The food will be wonderful if you follow the ... carefully. a) instructions b) receipt c) recipe d) plan

    8. The strap of your watch is too ... . a) lose b) free c) loose d) detached

    9. The apertures in the socket are slightly ... . a) out of position b) out of place c) out of location d) outside

    10. The Austrian team is reported…. In the races. a) to win b) to have been won c) to have won d) win

    11. Every public figure, like all men, has right for ... . a) privation b) seclusion c) privacy d) detachment

    12. Most women are ... of the pressure to lose weight. a) anxious b) conscious c) worried d) concerned

    13. Most women are ... to lose weight a) anxious b) conscious c) worried d) concerned

    14. The final ... of the oil company was to put an end to the international business. a) movement b) move c) motion d) gesture

    15. This is a ... example of the wrong policy of the company. a) par excellence b) glaring c) bright d) brightly

    16. This is the wrong policy... . a) bright b) brightly c) par excellence d) vividly

    17. Does the article say I was in charge? – No, sir. But it … say that the disturbances were suppressed with your active participation. a) does b) really c) will d) can

    18. … only did the guard drop his truncheon, he also hid behind the customer who was running out of the cafe. a) Not b) While c) Because d) As

    19… the elephant uses trunk … absolutely amazing. a) Whereas/how b) While/he c) Because/is d) How/is

    20. We call figures arable numerals … they were brought to Europe by Arabs. a)whereas b) therefore c) in as much as d) however

    21. This receipt will … to file claims any time within the period of guarantee. a)make it possible b) give the possibility c) make possible d)give the chance

    22. Although I know for sure that Steve was in London last week, he … came to see me. a) failed b) never c) did d) hardly

    23. There is no one like George … girls in a bar. a) to hook b) hooking c) hooked d) will hook

    24. She was surprised to find out that Peter is nothing … dumb as he used to seem. a) that is b) like as c) whereas d) such as

    25.. She came from a … family whose life revolved around the fox-hunting season. a) well-done b) well do c) well-to-do d) well-doing

    26. The article in the newspaper led to Mr. Prosser … a lot of attention from quite strange people. a)get b) getting c) to get d) got

    27. I forgot ever … this nickname. a) being called b) calling c) to be called d) to call

    28.I really regret to have you … this, but this is an absolute necessity. a)to do b) doing c)having done d) do

    29. George got his lawyer … the divorce papers. a)prepare b) to prepare c) preparing d) prepared

    30. I don’t think it will be decent to do this. Not that I am … , of course. a)taking you away b) putting you off c) pushing you d) putting you away

    ANSWERS 1.b 2.d 3.d 4.b 5.b 6.d 7.c 8.c 9.a 10.c 11.c 12.b 13.a 14.b 15.c 16.c 17.a 18.a 19.d 20.c 21.a 22.b 23.a 24.b 25.c 26.b 27.a 28.d 29.b 30.b

    Следующая страница
    Welcome
    Меню сайта
    Info
    Видео
    englishschool12.ru
    Info

    Сайт создан для образовательных целей
    АНГЛИЙСКАЯ ШКОЛА © 2017
    support@englishschool12.ru

    +12
    Все права защищены
    Копирование материалов возможно только при разрешении администратора сайта